Ministerul Mediului a publicat proiectul „Rabla Electrocasnice” pentru 2020, care prevede condițiile de acordare a voucherelor pentru șapte tipuri de echipamente electrocasnice, suma alocată fiind cuprinsă între 200 și 400 de lei.

Proiectul are și noutăți, mai exact 2 categorii noi incluse – uscătoare de rufe și aspiratoare, iar în plus, pentru uscătoarele de rufe și mașinile de spălat vase, se vor putea adduce la schimb orice produs casnic vechi. Diferența de preț va fi susținută de stat.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va finanța prin AFM 7 tipuri de aparate electrice sau electrocasnice, mai performante din punct de vedere energetic, după cum urmează:

– mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;

– aparate de aer condiționat, inclusiv cele portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;

– aspiratoare,cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

Beneficiarii vor putea aplica la oricare dintre cele 7 categorii sau chiar la toate, în măsura în care dorește să cumpere mai multe echipamente electronice. Conform reprezentanților instituției, cumpărătorul va trebui să prezinte vechiul aparat la retail sau să îl dea curierului.

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei. După ce va fi publicat în Monitorul Oficial, retailerii se vor putea înscrie în program și clienții vor putea aplica online pentru vouchere pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. În 2019 au fost vândute prin programul Rabla 2019 peste 100.000 de produse.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here