24 August, 2017

RABLA 2013. Autorităţile oferă încă 3000 de tichete pentru persoanele fizice!

Persoanele fizice vor beneficia în acest an, prin programul “Rabla”, de încă 3000 de tichete valorice, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Tichetele vor fi distribuite colectorilor validaţi începând cu data de 14 noiembrie, conform graficului prezentat aici şi aici (fişiere PDF).

Repartizarea tichetelor pe judeţe (fişier PDF) este făcută în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de zece ani din parcurile auto judeţene. Acestea vor fi distribuite în mod egal între punctele de lucru ale colectorilor, în fiecare judeţ în parte.

» Lista colectorilor autorizaţi este accesibilă aici (PDF)
» Lista producătorilor/dealerilor autorizaţi este accesibilă aici (PDF)

Certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul vor putea fi obţinute de proprietarii maşinilor în cel mult zece zile.

Pentru achiziţionarea unei maşini noi folosind tichetul, doritorii vor trebui să-l depună la producătorul/dealerul auto autorizat ales până pe 20 decembrie 2013. Iar nota de înscriere pentru cumpărarea unei maşini noi va fi valabilă până pe 23 decembrie 2013.

Atenţie! Ghidul de finanţare a Programului “Rabla” a fost modificat în data de 8 octombrie de Ordinul MMSC nr. 2633/2013.

INFORMAŢII UTILE

Valoarea unui tichet este de 6500 de lei, iar la achiziţionarea unui autovehicul nou se poate folosi unul singur.

Dacă doritorii vor cumpăra autovehicule electrice, tichetul “Rabla” va putea fi cumulat cu ecotichetul.

De asemenea, pe lângă prima de casare, autorităţile oferă şi un eco-bonus de 500 de lei pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor prietenoase cu mediul.

Iniţial, pentru persoanele fizice au fost emise 17.000 de tichete. Distribuirea acestora a fost finalizată în luna iunie.

Pentru informaţii despre tichetele acordate persoanelor juridice, consultaţi secţiunea dedicată de pe site-ul AFM-ului.

Sursa: AFM

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu