Hotărârea nr. 100/2023 privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România)-Leova (Republica Moldova) şi înfiinţarea punctului vamal de frontieră Bumbăta este în vigoare de la 08 februarie 2023.

Astfel, a fost aprobată deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România)-Leova (Republica Moldova) şi înfiinţarea punctului vamal de frontieră Bumbăta în subordinea Biroului vamal de frontieră Albiţa pentru traficul internaţional rutier, în sectorul unui pod flotant care urmează a fi instalat între localităţile respective.

Programul de lucru al punctului internaţional de trecere a frontierei de stat şi al punctului vamal de frontieră este permanent, de la ora 00.00 la ora 24.00.

Prin punctul de trecere a frontierei de stat traficul este limitat la autovehicule cu greutatea maximă de 40 tone/ansamblu şi de 7 tone/osie şi este interzis tranzitul vehiculelor lente, transportul de mărfuri care trebuie supuse controlului veterinar şi transportul de mărfuri ori substanţe periculoase.

Punctul de trecere a frontierei de stat şi punctul vamal de frontieră se dau în folosinţă după realizarea infrastructurii, asigurarea personalului şi a utilităţilor necesare în vederea desfăşurării în bune condiţii a controlului de frontieră, în conformitate cu normele şi standardele în vigoare.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here