Propun copierea la xerox a Constituţiei elveţiene – rog prim-ministrul, d-nul Ponta, că tot se pricepe. Vă detaliez câteva legi din Constituţia Elveţiei. Orice persoană publică, gen deputaţi, senatori, are datoria şi obligaţia să folosească mijloacele de transport în comun, este total nepermisă folosirea mijloacelor proprii de deplasare spre locul de muncă sau a maşinilor de protocol. Deci, senatorii şi deputaţii trebuie sa ia contact zilnic cu poporul. O altă problemă majoră pentru România .

În Elveţia stagiul militar e obligatoriu între 18-35 de ani, la sfârşitul stagiului, soldatul care devine cetăţean va merge împreună cu arma acasă, fiecare cetăţean are datoria să-şi întreţină arma din dotare şi să facă antrenamente de întreţinere. Fiecare cetăţean e un soldat capabil să se apere pe el sau orice altă persoană care e expusă unui pericol direct şi iminent. Portul de arma cu glonţ de război e legal. BENEFICII: nu există hoţi, nu există cerşetori, nu există tâlhari, câini comunitari, violatori, pedofili. Pot continua cu aspectele benefice.

Politicienii sunt obligaţi prin Constituţie să respecte cetăţenii. În plus, au şi teama că o înăsprire sau o lege dată prost le va aduce moartea. Constitutia Elveţiei se potriveşte zonei noastre geopolitice. Neutralitatea României faţă de SUA, Rusia, UE este necesară în contextul actual. Frământarile externe ne impun acest lucru.

Având în vedere că statul plăteşte salarii preoţilor şi anulează taxele la lăcaşurile de cult, propun suprimarea drepturilor acordate preoţilor, desfiinţarea facultăţilor de teologie, deoarece România, conform Constituţiei, este stat LAIC. Acest aspect arată că guvernele care s-au perindat au facut înţelegeri cu feţele bisericeşti .

Statul oferă o sumă bisericilor, iar preoţii dau cam 50% oamenilor politici înapoi. E uşor pentru un preot să scoata chitanţe pentru diferite materiale, mai ales că ce încasează la pomelnic, spovedit, împărtăşit, înmormântare, botez etc. nu este impozitat, deci sunt mulţi bani negri în aceasta zonă. În plus, preoţii au un statut aparte când sunt prinşi la volan cu o anume alcolemie, excepţie se face doar când se întampla accident. Deci avem legi extrem de strâmbe într-un stat de drept care nu îşi justifică taxele impuse.

Dacă pentru unii propunerile mele au nevoie de argumente, sunt mai mult decât încântat să le ofer oriunde. România poate deveni cea mai frumoasă, dacă macar 50% din propunerile mele sunt acceptate, mediatizate şi aplicate.Toate astea ţinând cont de factori externi .

Un articol realizat de MIHAI ATĂNĂSOAIE, în cadrul campaniei „Tu faci Legea pentru o Românie mai frumoasă!”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here