Senatul va dezbate public o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul suplimentării veniturilor medicilor de la bugetul autorităţilor locale.

Stimularea bănească ar face ca exodul medicilor în străinătate să fie fie mult mai mic, mai ales că deficitul cadrelor medicale este în creştere. În plus, s-ar lansa o competiţie benefică între administraţiile teritoriale, pentru menţinerea personalului medical în folosul comunităţilor respective.

Veniturile suplimentare ar putea fi sub formă de sporuri salariale pentru condiţii deosebite de muncă, gratificaţii de performanţă, gradaţii de merit, prime de fidelitate sau alte forme, susţin iniţiatorii.

Practic, se propune modificarea şi completarea art.54, alin.1, lit.c) din lege, astfel încât managerii spitalelor, cu aprobarea consiliilor de administraţie, vor înainta, lunar, consiliilor judeţene sau locale, propuneri individuale de acordare a suplimentelor financiare pentru anumiţi medici.

Art. 54, alin. 1, lit. c) se modifică şi se completează după cum urmează şi va avea următorul cuprins: “din alte surse, inclusive din bugetele consiliilor judeţene şi locale, din donaţii şi sponsorizări, în condiţiile legii.”

“În continuare se introduce litera c 1) cu următorul cuprins: Din bugetele consiliilor judeţene şi locale, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pot fi acordate prime de merit, gratificaţii şi alte stimulente băneşti, personalului spitalelor regionale, judeţene, locale, centrelor de permanenţă, precum şi unităţilor de primiri urgenţe şi serviciilor de ambulanţă.“

Propunerea legislativă a fost trimisă la trei dintre comisiile Camerei Deputaţilor pentru aviz şi la alte două comisii pentru raport, apoi va intra în dezbatere publică.

Ai nevoie de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here