Proiectul de lege care prevede acordarea unor tichete valorice lunare de 150 de lei, utilizabile doar pe teritoriul României şi valabile un an, sportivilor de performanță, a fost adoptat, decisional, de Camera Deputaților.

Ministerul Tineretului şi Sportului va acorda în mod nediscriminatoriu aceste tichete care se vor da exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă şi sunt utilizabile doar pe teritoriul României.

„Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă”, se prevede în proiect.

De asemenea, Ministerul Tineretului şi Sportului va semna cu persoanele juridice un acord în acest sens, pentru acordarea tichetelor, pe suport hârtie.

Tichetul de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here