Capitala Europei se va muta pentru câteva zile la Cluj-Napoca, gazda unui eveniment de networking pentru consolidarea activităţilor legate de conceptul de „capitala europeană a tineretului”, în general, şi dezvoltarea unor parteneriate europene pentru următorii doi ani (2014 şi 2015).

„Capital Europe” va reuni membri ONG (lucrători/lideri de tineret, formatori, manageri de proiect), reprezentanţi ai autorităţilor locale sau instituţii publice interesate să se implice în programul Capitala Europeană a Tineretului (CET) şi/sau Capitala Europeană a Culturii (CEC), din toate ţările programului Tineret în Acţiune.

„Capital Europe” se va derula în perioada 28 mai – 2 iunie 2013 la Cluj-Napoca şi este organizat în contextul Săptămânii Europene a Tineretului – SET 2013.

Data limită, atât pentru înscrierea online, cât şi pentru trimiterea dosarului de candidatură prin poştă, cu confirmare de primire, este 26 aprilie 2013 (data poştei).

Toate informatiile şi detaliile referitoare la eveniment (profilul participantului, criterii de selecţie, procedura de înscriere) se găsesc în apelul naţional publicat pe site-ul programului Tineret în Acţiune.

Eurodesk este un serviciu de informare pentru tineri. În principal, Eurodesk răspunde la solicitările tinerilor legate de oportunităţile de finanţare ale Uniunii Europene, precum şi la cele legate de mobilitate. Serviciul de informare Eurodesk facilitează gratuit accesul la informaţii europene de interes pentru tineri şi cei care lucrează cu tinerii în aproape 30 de ţări europene.

Eurodesk nu este doar un alt serviciu online: partenerii Eurodesk pot prezenta diversele oportunităţi pe profilul solicitanţilor – în cazul celor care doresc să studieze, se muncească, să participe la un schimb de tineret, precum şi pentru cei care doresc să intre în reţeaua de voluntariat european sau să călătorească într-o altă ţară europeană. Eurodesk vine în intâmpinarea celor interesaţi cu paşii de urmat pentru accesarea proiectului dorit – oportunităţi de cazare, cursuri de învăţare a limbii ţării-gazdă, grupuri de tineri interesaţi de schimburi în cadrul programului Tineret în Acţiune.

Eurodesk este, de asemenea, o platformă profesională pentru specialiştii în domeniul informaţiilor europene care lucrează cu tinerii. Partenerii naţionali Eurodesk funcţionează oficial şi ca structură suport pentru Programul TINERET în ACŢIUNE al Uniunii Europene şi oferă informaţii şi îndrumări de înaltă calitate despre Europa tinerilor şi celor care lucrează cu tinerii. De asemenea, Reţeaua Eurodesk actualizează şi gestionează conţinutul informaţional al Portalului European pentru Tineret al Comisiei Europene.

În România, Serviciul Eurodesk funcţionează în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, agenţie care implementează cele două programe europene în domeniul educaţiei, formării şi tineretului, Învăţare pe tot parcursul vieţii şi Tineret în Acţiune.

Grupul de informare Eurodesk_info pune la dispoziţie şi informaţii despre burse, stagii de practică, stagii de voluntariat, concursuri, seminarii, locuri de muncă, programe europene/naţionale de finanţare ş.a.

Site-uri acoperite de Eurodesk:

– ANPCDEFP
– Programul Tineret în Acţiune
– Programul Învăţare pe tot parcursul vieţii
– Europass
– Portalul Student Erasmus  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here