Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a inițiat un proiect de OUG care vizează desființarea Măsurii 3 (granturi pentru investiție acordate IMM-urilor), în forma ei actuală. Măsura ar urma să se refacă pe programul de finanțare europeană REACT-EU, susține Ministerul Economiei, scrie hotnews.ro.

De menţionat că în cazul Măsurii 3 au fost depistate o serie de vicii la înscrierea pe liste, fiind suspectate fraude, pentru care a fost sesizată și DNA.

Proiectul de OUG prevede anularea in forma actuală a Măsurii 3 pentru a permite realocarea sumelor de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment, inclusiv cu sumele provenite din REACT-EU, informează Ministerul Economiei.

Potrivit acestuia, Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din REACT – EU. Beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii 3, care va fi anulată, nu vor fi restricțonați prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here