Vă sugerăm, mai jos, câteva dintre acţiunile care se vor derula în perioada următoare în cadrul Programului Uniunii Europene “Tineret în Acţiune”.
 
* Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret în Acţiune, organizează o serie de cursuri de pregătire pentru cei care doresc să înveţe cum se scriu propunerile de finanţare pe proiecte de includere socială.

Cursurile se vor desfăşura la Predeal, în perioada 3 – 8 aprilie 2013 (zile de lucru efectiv – 4, 5, 6 şi 7 aprilie), pe trei module, fiecare urmând să includă câte 15 participanţi.

Cele trei cursuri, toate pe scriere de proiecte de includere, se desfăşoară fiecare cu categorii specifice:

1. Modul de scriere a propunerilor de finanţare în context Tineret în Acţiune cu focus pe includerea tinerilor cu oportunităţi reduse, din mediul rural. Detalii şi modalitatea de aplicare găsiţi aici.

2. Modul de scriere a propunerilor de finanţare în context Tineret în Acţiune cu focus pe includerea tinerilor cu deficienţe. Detalii şi modalitatea de aplicare găsiţi aici.

3. Modul de scriere a propunerilor de finanţare în context Tineret în Acţiune cu focus pe includerea tinerilor aparţinând minorităţilor etnice şi naţionale. Detalii şi modalitatea de aplicare găsiţi aici.

Data limita de înscriere (completarea aplicaţiei online + încărcarea CV-ului personal) este 25 martie 2013.

* “Raise your ability to work with disability!” pentru lucrători în activităţi pentru tineret interesaţi să dezvolte proiecte “Tineret în Actiune” în care să fie implicaţi tineri cu dizabilităţi.


Cursul de formare “TC ABility – raise your ability to work with disability” se va derula între 13 – 18 mai 2013 în Braganca, Portugalia şi va reuni 25 de lucrători de tineret din ţările programului Tineret în Acţiune.

Chiar dacă acest curs nu se adresează în mod special lucrătorilor de tineret cu dizabilităţi, aceştia sunt încurajaţi să se înscrie în cazul în care doresc să înveţe să lucreze cu tineri cu alte dizabilităţi.

Data limită, atât pentru înscrierea online, cât şi pentru trimiterea dosarului de candidatură prin poştă, cu confirmare de primire, este 1 aprilie 2013 (data poştei).

Toate informaţiile şi detaliile referitoare la acest curs (profilul participantului, criterii de selecţie, procedura de înscriere) se găsesc în apelul publicat pe site-ul programului Tineret în Acţiune.

* ANCPDEFP anunţă lansarea unui nou curs dedicat întocmirii raportului final în context Tineret în acţiune. Cei aflaţi în faza de finalizare a unui proiect Tineret în Acţiune sunt invitaţi să se înscrie la “Cursul de formare dedicat întocmirii raportului final pentru un proiect finanţat în cadrul programului “Tineret în Acţiune” ce se va desfăşura în perioada 20-22 aprilie 2013, în Bucureşti

Mai multe detalii puteţi găsi la adresa asta.

* Membrii organizaţiilor non-guvernamentale care doresc să experimenteze diverse tehnici şi metode utilizate în educaţia nonformală, pentru a conştientiza rolul şi importanţa acestora în lucrul cu tinerii şi în activităţile din proiectele Tineret în Acţiune sunt aşteptaţi la cea de a 10-a ediţie a Cursului internaţional de formare intitulat “Power of Non Formal Education”.

Cursul va avea loc în Cipru, în perioada 18-23 iunie 2013.

Data limită pentru înscriere, atât online, cât şi prin poştă, este 11 aprilie 2013 (data poştei).

Toate informaţiile despre curs şi despre candidatură se găsesc la următoarea adresă.


*  Modulul de formare “Scrierea propunerilor de finanţare în contextul programului Tineret în Acţiune”. Proiectul se adresează celor care sunt:

– lucrători de tineret;

– coordonatori de proiecte;
– voluntari;
– membri ONG;
– membri ai unor grupuri informale de tineri;
– reprezentanţi ai institutiilor publice implicate nemijlocit în lucrul cu tinerii.
Modulul de formare se va desfăşura în perioada  8-10 aprilie 2013 în Miercurea Nirajului, jud. Mureş, cu sprijinul Primăriei oraşului Miercurea Nirajului.
La sfârsitul acestui modul de formare, participanţii vor avea capacitatea să elaboreze, planifice şi să scrie proiecte eligibile, să folosească structura/formatul unei cereri online de finanţare, să utilizeze cadrul non-formal şi informal al programului Tineret în Acţiune pentru iniţierea de activităţi specifice, respectând valorile promovate de acest program European.
Completarea formularului de candidatură online, disponibil aici, se poate face până în data de 4 aprilie 2013, ora 24:00.
Nu se percepe taxa de participare, întrucât modulul este co-finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune; nu sunt acoperite cheltuielile de cazare, masă şi transport.
Modulul face parte din oferta de formare a Reţelei Naţionale a Formatorilor Programului Tineret în Acţiune, alături de:
Metode şi instrumente de educaţie nonformală în contextul Programului Tineret în Acţiune;
Managementul proiectelor Tineret în Acţiune;
Managementul voluntarilor în context Tineret în Acţiune;
Înfiinţarea de ONG-uri.
 
Sursa acestor informaţii este Eurodesk. Partenerii nationali Eurodesk funcţionează oficial ca structură suport permanentă a Programului Tineret în Acţiune al Uniunii Europene, pentru a oferi informaţii şi îndrumări de înaltă calitate despre Europa, tinerilor şi celor care lucrează cu tinerii. Reţeaua Eurodesk actualizează şi gestionează conţinutul informaţional al Portalului European pentru Tineret al Comisiei Europene.

Întrebările care vin prin Portalul pentru Tineret al Comisiei primesc raspuns de la reţeaua Eurodesk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here