20 Iunie, 2019

PROIECTE: Persoanele condamnate definitiv să nu candideze la parlamentare

Formațiunea politică liberală din Parlamentul României a depus două proiecte prin care se vrea ca o persoană cu o condamnare definitivă să nu mai poată candida pentru un loc în Legislativ și nici să devină Președintele României.

“În virtutea jurisprudenței Curții Constituționale cu privire la integritatea funcției publice, am înregistrat astăzi două inițiative legislative pentru reglementarea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească posibilii candidați la alegerile prezidențiale și parlamentare.

Inițiativele au rolul de a menține, respectiv de a spori, rigorile de integritate de care trebuie să se bucure aceste demnități alese, implicit încrederea în instituții publice esențiale în statul român. În mod concret, soluția legislativă propusă vizează imposibilitatea depunerii candidaturii pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de către persoanele care au suferit condamnări penale definitive”, se arată într-un comunicat remis presei de către inițiatorul acestor proiecte legislative.

Proiectele au fost depuse la Senat și vor intra în procedura legislativă.

comentarii

Despre autor  ⁄ Florin Amariei

Florin Amariei este un tânăr pasionat de politică, gaming și mașini. Cel mai mult îi place însă să urmărească cele mai noi schimbări legislative din țară și străinătate.

Fara comentarii

Scrie un comentariu