Mai mulţi deputaţi şi senatori propun modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, astfel încât valoarea acestora să crească de la 9 lei, cât este în prezent, la 13 lei, ca să acopere cheltuielile angajaţilor măcar cu o masă pe zi. Iniţiatorii argumentează că valoarea tichetelor de masă ar fi trebuit să fie actualizată permanent, dar indexarea lor a devenit opţională în 2011, astfel că nu s-a mai realizat.

La data introducerii tichetelor de masă în România (1998), ponderea acestora în salariul mediu brut era de cca 26%, respective 97% din salariul minim brut. În contextul actual, la nivelul anului 2015, ponderea este de 1% din salariul mediu brut, respective 20% din salariul minim brut“, spun parlamentarii în expunerea de motive a proiectului.

Iniţiatoriii mai spun că după ce, ani la rând, nu au mai fost actualizate tichetele de masă, în 2010 autorităţile au decis impozitarea lor cu 16%, ceea ce a dus la o depreciere şi mai mare a lor.

Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 260 din 13 iulie 1998, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică doar la un singur articol:

“ Art. 3. (1) Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 13 lei la data aplicării prevederilor prezentei legi.“

Proiectul legislativ, susţinut de 55 de senatori şi deputaţi, a fost pus în dezbatere publică în procedură de urgenţă la Senat, care este prima cameră sesizată.

Ai nevoie de Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă? Poţi cumpăra actele la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Un popor de cretini ! Nu intelege ca astfel de pomeni nu se iau in calcul la pensie si pomanagii vor urla mai tare ca babele de acum “nu-mi ajunge pensia,maica” !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here