Un proiect de lege pentru completarea unor acte normative cu dispozifii privind instituirea interdicţiei de a beneficia de pensie de serviciu pentru persoanele condamnate definitiv pentru infracţiuni de corupţie a fost adoptat în această săptămână de Senat.

Acest proiect prevede ca toate categoriile de beneficiari de pensii speciale nu beneficieze de aceste pensii dacă au fost condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Proiectul propune completarea articolului 68 indice5 din Legea nr. 567/2004

„Nu beneficiaza de pensia de serviciu personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecatoreşti şi al parchetelor de pe langa acestea prevazut la art. 3 alin. (2), personalul de specialitate criminalistica şi personalul care ocupa functii auxiliare de specialitate criminalistica prevazut la art. 3 indice 1, precum şi tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor care au fost condamnap defmitiv pentru comiterea unei infractiuni de coruppe dintre cele prevazute la art. 289 – 291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile şi completăile ulterioare, daca infractiunea a fost savarşita în calitatea pentru care persoana beneficiaza/ar putea beneficia de pensie de serviciu” scrie în proiectul de lege.

Proiectul se referă şi la militari, poliţiştii şi functionarii public dar şi funcţionarii publici parlamentari din structurile de specialitate ale Parlamentului, Judecatorii Curţii Constitutionale, personalul aeronautic civil navigant profesionist, membrii Curţii de Conturi,

Astfel se doreşte completarea următoarelor acte normative:

Potrivit notei de fundamentare, prin adoptarea acestei inițiative legislative nu va mai exista o inechitate între beneficiarii pensiilor de serviciu sau așa-numitele pensii speciale pentru diferitele categorii profesionale; condițiile de acordare a acestor pensii de serviciu trebuie să fie la fel.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here