21 Februarie, 2018

Proiect: Stagiile de practică ale studenţilor vor fi plătite şi vor constitui vechime în muncă

Studenţii care efectuează stagii de practică vor fi plătiţi, iar aceste perioade vor constitui vechime în muncă, potrivit unui proiect de lege, scrie Mediafax.

Printre co-iniţiatorii proiectului Legii stagiului se numără ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană, şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

O iniţiativă, pe care o consider extrem de importantă, iar eu mă număr printre co-iniţatori, împreună cu doamna Mariana Câmpeanu, se referă la Legea stagiului. Studenţii, care prin curricula pe care o au trebuie să facă stagii de practică, să beneficieze de retribuţie din partea angajatorului şi [această perioadă de stagiu] să constituie vechime în muncă, a declarat Doina Pană, conform Mediafax.

Această propunere de act normativ a fost trimisă în Parlament.

Recent, la Senat a fost depus şi un proiect de lege privind voluntariatul. Acesta prevede că voluntariatul va avea la bază un contract-cadru şi că va fi recunoscut ca experienţă profesională.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu