Senatorii vor dezbate un proiect legislativ de completare a Codului Fiscal care prevede scutirea de impozit a farmaciilor și oficiilor farmaceutice din mediul rural, pe o perioadă de 5 ani. Argumentele inițiatorilor sunt legate de datele oficiale care arată că în ultimii ani, peste 3.000 de farmacii de la țară s-au închis, fiind deschise în prezent farmacii care servesc comunități de câte 3-4.000 de oameni, în timp ce în orașe sunt farmacii pe fiecare stradă principală.

Proiectul prevede acestă măsură fiscală de ajutor doar pentru farmaciile nou înființate, nu pentru cele existente în mediul rural, și doar în localitățile în care nu există o altă farmacie. Scutirea de impozit este valabilă atât pentru partea de impozit de profit, cât și pe partea de impozit pe venituri.

După art. 22¹ se introduce un nou articol, art. 22², cu următorul cuprins:

“Art. 22² – Scutirea de impozit pe profit a persoanelor juridice care desfășoară exclusiv activitate de farmacie în localitățile în care nu există nicio farmacie la data înființării. Persoanele juridice care desfășoară exclusiv activitate de farmacie conform Legii farmaciei nr. 266/2008 și înființează o farmacie comunitară sau oficină în localitățile în care nu există nicio farmacie la data înființării, sunt scutiți de impozitul pe profit pentru partea de profit impozabil realizat în punctele de lucru din aceste localități, î92n primii 5 ani de activitate. ”

După alin. (2) al art. 51, se introduce un nou alineat, alin. (2¹), cu următorul cuprins:

“(2¹) Prin excepție de la prevederile alin. (1), persoanele juridice care desfășoară activitatea de farmacie, conform Legii farmaciei nr. 266/2008, care deschid farmacii comunitare sau oficine în localitățile în care nu există nicio farmacie la data înființării, sunt scutite de plata impozitului pe venit pentru partea de venituri realizate în aceste puncte de lucru, în primii 5 ani de activitate.

Ca să intre în vigoare, proiectul trebuie adoptat ulterior și de Camera Deputaților, forul decizional.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este un instrument indispensabil în contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României şi noilor modificări legislative

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here