19 Octombrie, 2019

PROIECT: Sălile de sport, fitness și spa, TVA de 9%

Sălile de sport, de întreținere, de nutriție, sau de spa ar putea avea redusă taxa pe valoare adăugată dacă proiectul legislativ depus în Parlament va fi adoptat. Inițiatorii cred că, prin reducerea TVA, societățile comerciale vor micșora prețul abonamentelor și vor da, astfel, acces la aceste servicii unui număr mult mai mare de tineri.

Cauzele pentru care românii nu practică în mod frecvent un sport sau activități de întreținere sau control al greutății corporale sunt arhicunoscute – sedentarismul, obezitatea, comoditatea, lipsa timpului liber, lipsa banilor sau lipsa spațiilor în alte localități. Unele dintre acestea pot fi atenuate, susțin parlamentarii, prin măsuri fiscale:

“Reducerea poverilor fiscal pentru furnizorii de servicii sportive și fitness încurajează redirecționarea diferenței în alte acțiuni – reducerea costurilor abonamentelor la sală, investiții noi în infrastructură, îmbunătățirea calității serviciilor și nu numai. Astfel, dacă acum o cincime din preț este reprezentată din cota care revine statului, reducerea TVA-ului la 9% (o reducere de 55% practic) poate reprezenta un stimul pentru ca noi categorii de cetățeni să adopte un stil de viață mai activ și mai sănătos.”

Art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. La alin. (2), după litera g) se introduce o nouă literă, g1) cu următorul cuprins:

„g1) serviciile de sport calificat, cheltuieli de fitness și nutriție.”

Parlamentarii care susțin proiectul spun că pe lângă încurajarea activităților sportive, prin reducerea de TVA la aceste servicii se vor crea noi locuri de muncă prin investițiile noi sau extinderea celor existente.

Proiectul legislativ a fost pus în dezbatere publică la Senat, care este prima cameră sesizată. Ca să fie adoptat, el trebuie votat și în plenul Camerei Deputaților.

Ai nevoie de Codul fiscal? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

Despre autor  ⁄ Lege5

Ca profesioniști, cu toții ne dorim să identificăm modificările legislative rapid și să evităm erorile. Dacă până acum această activitate consuma timp și resurse, azi ne putem baza pe softul Lege5 pentru această sarcină. Având un motor de căutare performant, Lege5 procesează informația și oferă rezultate exacte la nivel de paragraf în câteva secunde. O performanță, dacă ținem cont de faptul că softul conţine o bază de date complexă: atât legislația românească și europeană, cât și jurisprudența românească și europeană. Lege5 a fost gândit pentru oameni activi și mobili. De aceea, am creat variante care se potrivesc oricărui dispozitiv şi stil de lucru. Click aici şi află mai multe.

Fara comentarii

Scrie un comentariu