Peste 40 de parlamentari de la PSD au inițiat un proiect de lege care prevede abrogarea prevederii referitoare la interzicerea persoanelor condamnate pentru corupție de a fi fondatori de societăți comerciale.

Articolul 6 din Legea societăților este cel care se referă la categoriile de persoane ce nu pot fi fondatori, respectiv cele condamnate pentru infracțiuni contra patrimoniului, corupție, delapidare, evaziune, fals în înscrisuri, spălarea banilor ș.a.

Inițiatorii proiectului spun că faptele de corupție ar trebui scoase din această listă a interdicțiilor: “Faptele de corupție au un subiect calificat și privesc exercitarea unor atribuții în domeniul public. Săvârșirea unei infracțiuni care privește exercitarea unor atribuții într-o funcție sau demnitate publică nu influențează activitatea unei societăți din mediul privat”, mai susțin parlamentarii.

Legea nr. 31/1990 Legea societăților

Art. 6, alin. (2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracțiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, republicată, sau pentru infracțiunile prevăzute de prezenta lege.

Proiectul legislativ a fost pus în dezbatere publică la Senat, care este prima cameră sesizată. Pentru a fi adoptat, el trebuie să treacă și de votul deputaților.

Ai nevoie de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism? O poți obține apăsând AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here