Un proiect de lege care prevede ca șoferul căruia i s-a suspendat permisul de conducere provizoriu să își poată alege perioada în care nu va conduce a fost adoptat tacit de Senat, prima cameră parlamentară sesizată.

Propunerea legislativă privind suspendarea permisului auto prevede, „în cazul suspendării provizorie a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o”. Vor fi exceptate de la aceste măsuri șoferii „care au săvârşit fapte deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt prezentate de aceasta – infracţiuni”.

Potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o, conducătorul auto poate să își aleagă perioada de suspendare a permisului în termen de 1 an de la data săvârşirii acelei fapte, mai prevede proiectul.

Toate comisiile de specialitate și Guvernul au dat aviz negativ propunerii legislative, dar ea a fost adoptată tacit, la împlinirea termenului prevăzut pentru punctul de vedere al comisiei de transporturi, care a întârziat.

Inițiativa va fi dezbătută acum la Camera Deputaților, care este forul decizional.


comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here