Medicii s-ar putea pensiona la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex, dacă un proiect legislativ depus la Senat în acest sens va fi adoptat. Măsura este argumentată prin deficitul de personal din sănătate.

Concret, iniţiatorii propunerii consideră ca această modificare este necesară din cauza lipsei de personal medical în special în zonele mai puţin dezvoltate din ţară, dar şi în oraşele mari:

“Astfel, conform statisticilor publicate, deşi promoţiile absolvenţilor de învăţământ superior de licenţă în domeniul medical, din ultimii ani din România, au fost de patru ori mai mari faţă de cei 2.500 de absolvenţi în 1990, multe spitale din ţară au secţii închise din lipsă de specialişti.”, se specifică în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul de lege pentru modificarea art. 391 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii ar urma să schimbă prevederile în vigoare, conform cărora medicii se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex, după cum urmează:

“Art. 391

(1) Medicii se pensionează la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare în anul anterior împlinirii vârstei de pensionare şi cu cel puţin 3 luni înaintea datei de împlinire a vârstei de pensionare.”

Pentru a se aplica această reglementare este necesară adoptarea sa în Parlament, promulgarea şi publicarea proiectului în Monitorul Oficial.

Ai nevoie de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here