Ministerul Administraţiei şi Internelor a publicat ieri, 31 iulie, pe site-ul propriu, un proiect de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Proiectul de act normativ precizează care sunt contravenţiile şi cuantumul amenzilor în cazul în care sunt încălcate prevederile normelor metodologice de aplicare a Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.

Potrivit proiectului de hotărâre, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute în proiect pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia.

Agentul constatator trebuie să menţioneze această posibilitate în procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei.

Contravenţiile specificate în proiectul de ordin se aplică în conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

În proiect se mai specifică faptul că prevederile referitoare la condiţia existenţei marcajului pe arme şi muniţii se aplică de la data împlinirii unui termen de 1 an de la intrarea în vigoare a hotărârii.

Până atunci, armurierii autorizaţi să producă arme şi muniţii pe teritoriul României sunt obligaţi să îşi asigure mijloacele tehnice necesare aplicării marcajului.

Prezenta hotărâre ar trebui să intre în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia prevederilor art. 6 care vor intra în vigoare la data publicării.

Descarcă Proiectul de Ordin al MAI!

Sursa: Ministerul Administraţiei şi Internelor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here