O propunere legislativă de modificare a vitezei cu care se circulă în localităţi a fost pusă în dezbatere publică la Senat. Mai mulți parlamentari vor să mărească viteza cu care se poate circula pe drumurile publice, la 70 de km/h pentru mașinile de categorie A și B (mașini și motociclete) și 60 de km/h pentru celelalte categorii.

În expunerea de motive a proiectului de completare și modificare a OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, se precizează că aceste măsuri sunt mai mult decât necesare pentru fluidizarea traficului și “reducerea timpilor de condus pentru șoferi, reducându-se astfel și oboseala acestora”.

Art. 49

Alin. (1) și (2) se modifică și vor avea următorul cuprins:

“(1) Limita maximă de viteză în localităţi este de 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A și B și 60 de km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, așa cum sunt ele descrise în Anexa 1 la OUG nr. 195/2002.

(2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităților, administratorul drumului poate stabili limite de viteză superioare numai cu avizul poliției rutiere.”

De asemenea, proiectul de lege prevede și modificarea indicatoarelor rutiere provizorii de avertizare și restricționare a vitezei în trafic, acolo unde sunt lucrări.

Art. 33

“(21) Indicatoarele rutiere provizorii de avertizare și restricționare a vitezei în trafic, aflate pe sectoarele de drum pe care se execută lucrări, vor fi însoțite de plăcuţe adiționale lizibile inscripționate cu perioadă de desfășurare a lucrările precum și intervalul orar în care se execută aceste lucrări. La expirarea perioadei de execuție înscrisă pe plăcuțele adiționale, indicatoarele își pierd valabilitatea.”

Proiectul legislativ va fi dezbătut mai întâi la Senat, prima camera sesizată, apoi la Camera Deputaților, unde se va da votul final.

Ai nevoie de OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice? Poi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here