Senatul va dezbate, ca primă camera sesizată, o propunere legislativă care extinde locațiile în care un primar poate oficializa o căsătorie  în locurile situate în aer liber sau în muzee.

Prevederea este argumentată de faptul că multe primării nu au un spațiu cu condițiile necesare, cu amenajările la care visează tinerii căsătoriți, astfel că la cererea acestora, autoritatea publică s-ar putea deplasa și în locații exterioare primăriei: “Autoritatea este dată de persoana care oficializează căsătoria, respectiv ofițerul stării civile, de tricolor şi de formula care se rosteşte la starea civilă, iar nu de locul în care procedura de stare civilă are loc. Multe cupluri visează la o ceremonie pe plajă, marginea pădurii sau malul unui lac. Dar visul lor de a-şi uni destinele în aer liber se poate materializa şi în micile oaze din oraş, oferite de grădinile publice, parcurile ori alte spații în aer liber”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Lege pentru modificarea şi completarea alineatului (2) al articolului 24 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă

(2) Căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, în urma unei cereri, cu aprobarea primarului.

După dezbaterile din Senat, proiectul va fi supus la vot în Camera Deputaților, forul decizional.

Ai nevoie de Legea nr. 119/1996? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here