Deputaţii au adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, un proiect de lege care prevede că pot dobândi calitatea de avocat definitiv, fără susţinerea examenului de definitivare şi grefierii cu studii juridice şi magistraţii asistenţi care au promovat examenul de primire în profesia de avocat şi care până la data susţinerii acestui examen, au îndeplinit funcţia respectivă timp de 5 ani, cu condiţia promovării examenului de definitivat în profesia din care provine, la fel ca şi celelalte categorii profesionale care beneficiază de această lege, respectiv judecător, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult.

„Cel care a promovat examenul de primire în profesia de avocat şi care, până la data susţinerii examenului de primire în profesia de avocat, a îndeplinit funcţia de judecător, procuror, notar public, grefier cu studii superioare juridice, magistrat-asistent, executor judecătoresc, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani dobândeşte calitatea de avocat definitiv, fără susţinerea examenului de definitivare, cu condiţia promovării examenului de definitivat în profesia din care provine”, arată un amendament admis la propunerea legislativă.

Proiectul care modifică art. 20 alin. (5) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here