Pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la transparenţă decizională, a fost publicat un proiect de ordin pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19.

Potrivit proiectului, Triajul epidemiologic al preșcolarilor și elevilor se efectuează conform prevederilor legale în vigoare.

” În prima zi de școală, preșcolarii, elevii și personalul didactic / didactic auxiliar sau nedidactic vor prezenta o declarație pe proprie răspundere, conform Anexei 3. Unitatea de
învățământ va informa părinții elevilor în legătură cu obligativitatea prezentării declarației pe proprie răspundere la revenirea în școli. Declarațiile pe proprie răspundere vor fi predate cadrelor didactice la prima oră de curs, iar aceștia le vor preda cabinetului medical școlar/persoanei desemnate”, se menţionează în proiectul de ordin.

Triajul zilnic se efectuează de către părinte, ACASĂ prin măsurarea temperaturii corporale și aprecierea stării de sanatate a copilului, în urma căreia părintele decide prezentarea preșcolarului sau elevului la cursuri.

De asemenea proiectul propune să nu se prezinte cursuri:

  • cei cu temperatură mai mare de 37,3 C, și / sau simptomatologie specifică infectării cu
    SARS-CoV-2 (tuse, dificultăți în respirație – scurtarea respirației, diaree, vărsături) sau alte boli infecto-contagioase;
  • cei confirmați cu infecție cu Sars-Cov-2, aflați în perioada de izolare la domiciliu;
  • cei care sunt declarați contacți apropiați cu o persoană infectată cu Sars-Cov-2, aflați în
    perioada de carantină la domiciliu / carantină instituționalizată.

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa:propuneri@ms.ro. Termenul limita pana la care se pot face propuneri este 28 august 2020.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here