Pe ordinea de zi în ședința de Guvern  de astăzi, 15 ianuarie, se află un proiect de Hotărâre pentru modificarea hotărârii Guvernului nr.4/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

HG nr. 4/2021, care a majorat salariul minim brut pe țară a fost publicată în Monitorul Oficial pe 13 ianuarie, data la care intra in vigoare. Dar, pentru că s-a „semnalat unele dificultăți în aplicarea fracționată a două salarii de bază în luna ianuarie, precum și în utilizarea softurilor pentru calculul salariilor de firmele specializate” guvernul a decis să reformuleze textul actului normativ astfel încât salariul să se aplice începând cu 1 ianuarie: „începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2021”.

„Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2021, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră” , scrie în proiectul de hotărâre.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here