Senatorii au adoptat un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, de susţinere a bibliotecilor prin reglementarea facilităţii de direcţionare a 3,5% din impozitul pe venit către bibliotecile de drept public cu personalitate juridică de către contribuabilii persoane fizice.

Astfel, potrivit proiectului, microîntreprinderile care efectuează sponsorizări pentru susţinerea entităţilor nonprofit, a bibliotecilor de drept public cu personalitate juridică şi a unităţilor de cult care, la data încheierii contractului, sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri precum şi microîntreprinderile care acordă burse elevilor şcolarizaţi în învăţământul profesional, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat chieltuielile respective.

Prin proiect se dispune includerea din oficiu a bibliotecilor de drept public cu personalitatejuridică în Registrul entităţilor/unităţilor de cult 4 pentru care se acordă deduceri fiscale, prin diligenţa Ministerului Culturii care va transmite către A.NA.F. anual, până la data de 30 martie, lista actualizată a acestora. Proiectul poate fi consultat AICI. 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here