23 August, 2019

Proiect de mentorat pentru 100 de tineri antreprenori

Ieri, 10 iunie 2013, a fost lansat un parteneriat public‐privat prin care 100 de tineri antreprenori, care beneficiază de finanțare în cadrul programului guvernamental SRL‐D, vor intra într‐un proiect de mentorat asigurat de unii dintre cei mai importanți lideri de business din România.

Conform comunicatului de presă emis de Ministerul Economiei, parteneriatul este realizat între această instituţie, prin Ministrul Delegat pentru IMM‐uri, Mediu de Afaceri  și Turism, doamna Maria Grapini și Fundația Romanian Business Leaders.

În cadrul documentului oficial se precizează că acest parteneriat este o premieră în domeniul colaborării dintre instituțiile guvernamentale și societatea civilă  și are ca scop încurajarea spiritului antreprenorial  și creșterea  șanselor de succes al noilor microîntreprinderi finanțate din bugetul total de 25 de milioane de lei, alocat de Guvernul României prin programul SRL‐D pentru anul 2013.

Peste 50 de oameni de business cu experiență în companii naționale și multinaționale de renume din România vor mentora tinerii antreprenori care au șanse reale de a construi o afacere durabilă și profitabilă, oferindu‐le acestora expertiză, metode și principii fundamentale în dezvoltarea unei afaceri de succes. Mentorii sunt membri ai Romanian Business Leaders sau ai partenerilor Fundației.

„Încă din perioada în care eram antreprenor, admiram și sprijineam inițiativele private ale tinerilor. Din poziție de Ministru Delegat pentru IMM‐uri, Mediu de Afaceri și Turism am făcut toate demersurile ca Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri (SRL‐D) să fie deblocat și, astfel proiectele de afaceri noi să capete sprijin pentru a se dezvolta și pentru a ajuta la crearea unui mediu de afaceri echilibrat, profesionist  și competitiv”, a declarat Ministrul Maria Grapini.

Programul se va adresa, în primul an, unui număr de 100 de noi afaceri, selectate de membrii Fundației Romanian Business Leaders, și va consta în sesiuni de mentorat alături de specialiști în management, finanțe, juridic,resurse umane și comunicare.

Sursa: Ministerul Economiei

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu