Senatul va dezbate, ca primă cameră sesizată, un proiect legislativ care prevede ca plăcuţele de înmatriculare ale vehiculelor electrice şi hibrid să fie pe fond reflectorizant vernil, iar literele şi cifrele înscrise să fie de culoare verde pentru cele electrice şi, respectiv, neagră pentru cele hibrid.

Iniţiativa legislativă propune, în acest sens, completarea art.12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

„Plăcuţele cu numărul de înmatriculare pentru vehiculele pur electrice şi electrice hibrid au fond reflectorizant de culoare vernil; literele şi cifrele, în relief, au culoarea verde pentru cele pur electrice, respectiv culoare neagră cele electrice hibrid”, prevede proiectul.

Potrivit iniţiatorilor, proiectul propune, astfel, „evidenţierea în trafic a vehiculelor prietenoase cu mediul prin aplicarea de plăcute distincte, o practică întâlnită în alte state europene sau în curs de implementare”.

După ce va trece de dezbaterile din Senat, proiectul va merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here