Senatul va dezbate un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari, care prevede ca populația să fie testată gratuit pentru coronavirus, având în vedere costurile ridicate ale acestor testări și veniturile diminuate pentru cea mai mare parte a populației.

Inițiatorii susțin că banii necesari acoperirii acestor testări ar putea fi alocați din bugetele instituțiilor și autorităților care fac “ achizitii de materiale şi cu achiziţii de bunuri care nu sunt imperios necesare” în această perioadă.

Proiectul prevede ca fiecare test să fie suportat din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Proiect de lege privind efectuarea de teste gratuite împotriva COVID -19

Articol unic – (1) Testarea pentru COVID -„19 se face gratuit de către orice unitate sanitară, spital sau laborator autorizat.

(2) Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va stabili preţul unitar la nivel naţional şi va deconta costul aferent ţestării.

Testarea gratuită ar debuta cu categoriile vulnerabile, conform prevederilor.

(3) Testarea se face prioritar pentru persoanele suspecte de îmbolnăvire, pentru persoanele care urmează să plece în zone în care se solicită dovada testării şi persoanele care prezintă simptome ale infectării cu COVID – 19.

Dacă va fi adoptat și în plenul Camerei Deputaților, forul decizional, proiectul va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here