Autostrăzile și drumurile naționale de interes național și turistic vor putea avea amplasate pe margine panouri publicitare turistice, conform unui proiect legislativ care completează Ordonanța nr. 43/1997, inițiat la Senat.

În acest moment, legea prevede ca pe marginea autostrăzilor să nu fie amplasate, de către administratorii drumurilor, astfel de panouri, ci doar cele de urgență. Pentru panourile publicitare amplasate pe drumurile naționale și pe celelalte categorii de drumuri, la art. 47 al OG nr. 43/1997 se prevede ca pentru aceste instalații/panouri acceptate de administrația drumurilor să se aplice tarife de utilizare, care se constituie ca venituri la dispoziția administratorului, respectiv pentru administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea și modernizarea drumurilor publice.

Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că necesitatea promovării acestor modificări se impune pentru zona autostrăzilor, a drumurilor de interes turistic, atât pentru promovarea unor servicii turistice, cât și pentru finanțarea acestor drumuri prin plata taxelor de la panourile turistice.

Art. 47 – După alin. (4) se introduce două noi alienate, cu următorul cuprins:

(4¹) Administratorul drumului poate construi panouri publicitare turistice, urmând să le concesioneze sau să le închirieze, în condițiile legii.

(4²) Sumele încasate din închirierea sau concesionarea panourilor publicitare prevăzute la  alin. (4¹) se virează la bugetul de stat.

După dezbaterile din Senat, proiectul trebuie votat în plenul Camerei Deputaților, forul decizional, pentru a intra în vigoare.

Ai nevoie de Ordonanța nr. 43/1997? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here