Un proiect de lege înregistrat la camera Deputaţilor prevede ca începând cu 1 ianuarie 2022, instituţiile publice finanțate parţial sau integral de la bugetul de stat precum şi  întreprinderile cu capital majoritar sau integral de stat să organizeze servicii pentru îngrijirea şi educarea timpurie a copiilor propriilor angajati.

Potrivit proiectului, pentru organizarea serviciilor de îngrijire şi educare timpurie a copiilor este necesar ca numărul de solicitări formulate de angajati să fie de minim 5 pentru nivelul antepreşcolar şi de 10 pentru învăţământul preşcolar.

Proiectul mai prevede ca educaţia timpurie antepreşcolară, care se desfăşoară în creşe şi drădiniţe organizate în incinta unităţii organizatoare să se organizează în grupe:

  • Pentru educaţia atepreşcolară, grupa cuprinde nu mai puţin de 5 şi nu mai mult de 9 copii;
  • Pentru învăţământul preşcolar grupa cuprinde nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 10 copii.

Astfel, potrivit, expunerii de motive, s-ar încuraja revenirea mai rapid a angajaților la locul de muncă şi va asigura o siguranţă financiară.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here