Un deputat a inițiat un proiect legislativ prin care se interzice vânzarea produselor din tutun tuturor persoanelor născute după 1 ianuarie 2017, astfel încât acestea să nu poată achiziționa țigări nici după vârsta de 18 ani. Legislația actuală prevede ca persoanele majore să poată cumpăra aceste produse.

Parlamentarul susține că astfel se pot duce mai ușor la capăt măsurile de prevenire a fumatului în rândul tinerilor. Mai ales că noua Lege antifumat, intrată în vigoare anul acesta, chiar dacă interzice fumatul în spațiile închise, nu vizează însă și partea de prevenire a fumatului:

“Accentul politicilor trebuie să fie concentrat pe îngreunarea accesului la tutun și mai ales a celor care se vor naște începând cu 2017. Astfel, se crează premisa clară a unei Românii în care generațiile viitoare vor avea o viață mai bună și o sănătate mai bună.”

Deputatul mai spune că fumatul aduce beneficii doar companiilor care pun în vânzare astfel de produse, nu celor care le cumpără.

Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun

„Art. 3, alin. (6) Se interzice vânzarea produselor din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani, precum și persoanelor născute după data de 01 ianuarie 2017.”

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, apoi în Camera Deputaților, care este forul decizional.

Ai nevoie de Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here