Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a publicat pe pagina transparenţă decizională un proiect ORDIN al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru modificarea şi completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 15/2018/1.311/2017.

Proiectul de ordin de la CNAS prevede ca şi asigurații bolnavi care sunt nevoiți să stea în izolare la domiciliu sau o altă locație pe baza recomandării unui medic ce le-a evaluat starea fără internare în spital vor beneficia de concediu medical pentru perioadele de izolare.

“Persoana asigurată confirmată cu o boală infectocontagioasă, pentru care s-a instituit măsura izolării la domiciliu sau la o locație declarată, la recomandarea medicului care a efectual evaluarea acesteia fără internare, în scopul constatării și menținerii riscului de transmitere a unei boli infectocontagioase, beneficiază de concediu medical acordat de medicul de familie, pe întreaga perioadă înscrisă în documentul eliberat de direcția de sănătate publică (…)”, mai prevede proiectul.

DSP va elibera un documentul în care vor fi trecute, informații privind medicul care a evaluat cazul, spitalul în care activează, recomandarea cu privire la izolare, perioada pentru care se stabilește aceasta.

Legislaţia actuală prevede ca persoanele asigurate ce se află în izolare, dar care nu au fost evaluate în spital nu pot beneficia de concediu medical.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here