Implicarea copiilor și a elevilor în manifestări publice artistice, culturale sau sportive dedicate unor demnitari, oficialități sau oameni politici ar putea fi interzisă cadrelor didactice, instructorilor, personalului didactic auxiliar și celui administrativ.

Măsura este inclusă într-un proiect pentru modificarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, depus astăzi de deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, care a declarat într-o postare publică că:

“Legislația din România nu acoperă satisfăcător, în acest moment, modul în care imaginea copiilor poate fi tratată în diferite contexte politice. Plecând de la aceste hibe legislative, ne-am confruntat cu situații nefericite, în care a fost depășită o limită a expunerii celor mici – ajungându-se până la punerea lor în pericol. Trebuie să învățăm din cazuri precum «Simfonia Lalelelor» și «Balena Albastră».”

Proiectul mai prevede că susținerea de către copii și elevi a unor acte artistice, culturale sau sportive în cadrul unor evenimente publice la care participă demnitari, oficialități și politicieni, în afara sau în interiorul unității școlare, cu sau fără accesul mass-media, poate avea loc numai după informarea scrisă și detaliată a părinților de către cadrele didactice, instructori, personal didactic auxiliar și cel administrativ, și primirea unui acord scris din partea acestora privind activitățile desfășurate.

De asemenea, orice prezență în școli a politicienilor, oficialităților și demnitarilor în vederea unor campanii de informare, va trebui să fie avizată motivat de o comisie specială constituită la nivelul inspectoratelor școlare județene, respectiv la nivelul inspectoratului general al Municipiului București.

Nerespectarea acestor prevederi ar urma să se sancționeaze cu amendă de la 1.000 de lei la 2.500 de lei.

Ai nevoie de Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here