Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, un proiect de Lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Prin proiect se propune oferirea unor noi atribuții polițiștilor locali. Aceştia care vor putea cere proprietarului sau deţinătorului unui vehicul datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat mașina.

Persoanele care nu respectă obligaţia de a transmite informaţiile solicitate, riscă sancțiuni cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă (de la 1305 lei la 2900 de lei), în cazul persoanelor fizice, și între 21 și 100 de puncte de amendă (de la 3045 de lei la 14.500 de lei), în cazul persoanelor juridice.

”În considerarea faptului că polițiștii locali vor avea competența de a solicita datele de identificare ale conducătorilor autovehiculelor oprite/staționate/parcate neregulamentar, se va reduce numărul de încălcări ale normelor legale oprirea/staționarea/parcarea, având în vedere și faptul că sancțiunile pentru necomunicarea datelor de identificare ale conducătorilor autovehiculelor sunt mai mari decât cele pentru oprire /staționare/parcare , se arată în expunerea de motive a proiectului.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here