Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede modiicarea legii nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi şi in regim de închiriere. Astfel proiectul prevede extindera numărulului maxim de locuri pe care îl poate avea o mașină pentru taximetrie, de la cinci la nouă locuri.

“Pentru taxiul destinat transportului de persoane trebuie ca autoturismul agreat sa fie dotat cu portiere fixe sau culisante, de acces şi evacuare, in dreptul fiecarei banchete sau scaun pentru clienfi, dupa caz, ori cu acces spre scaune si banchete in cazul autoturismelor cu mai mult de 5 locuri, inclusiv locul conducatorului auto, precum şi cu spaţiu corespunzator transportului bagajelor de mana şi nu poate transporta mai mult de 8 persoane in afara conducatorului auto”, prevede articolul 30, alin. 2 al proiectului.

De asemenea, proiectul prevede modificarea Art. 49. lit.f) referitor la regulile generale privind modul de stabilire a tarifelor:

” La articolul 49, litera f) se modifica va avea urmatorul cuprins: f) în cazul aplicarii duble a tarifului, in cadrul transportului de persoane cu autoturisme prevazute cu mai mult de 5 locuri, inclusiv locul conducatorului auto şi in cadrul transportului de bunuri in regim de taxi, preţul prestaţiei create simultan pe baza distanţei parcurse şi a timpului consumat, tariful aplicat fiind tarif unic pe intreaga cursa, din momentul trecerii taximetrului din poziţia de operare «Liber» in poziţia «Ocupat» şi până în momentul revenirii în pozitia initiala «Liber».

Aplicarea dubla a tarifului se poate efectua în cadrul transportului de marfuri sau de bunuri in regim de taxi, pentru autovehicule cu sarcina utila maxima autorizata care depaşeşte o tonă, la care timpul de staţionare la dispoziţia clientului este cel pufin de doua ori mai mare decat timpul de circulafie” mai prevede textul proiectului.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here