Ministrul mediului, Rovana Plumb, a anunţat că tichetul valoric care va fi acordat pentru casarea unei maşini vechi (programul „Rabla”) va fi transmisibil, iar reducerea oferită la cumpărarea unei maşini noi va reprezenta contravaloarea unui singur tichet, scrie Mediafax.
Dacă până acum se puteau folosi până la trei tichete valorice la achiziţionarea unei maşini noi, în 2013 acest lucru nu va mai fi posibil. Reducerea acordată va reprezenta numai contravaloarea unui singur tichet. Cu toate astea, tichetele vor fi transmisibile.
Schimbare de nume şi bonusuri suplimentare
Rovana Plumb a mai anunţat şi că numele programului nu va mai fi „Rabla”. Totodată, există posibilitatea introducerii unor bonusuri suplimentare.
Pe lângă un bonus de 2500 de euro pentru achiziţionarea unei maşini electrice, se mai iau în considerare şi bonusuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Lansarea programului în dezbatere publică şi alte informaţii utile

Valoarea unui voucher va fi de 1500 de euro (6500 de lei), iar bugetul alocat programului din acest an este încă în evaluare, dar va fi aproximativ egal (dar nu mai mare) faţă de cel din 2012 (171.000.000 de lei).
Rovana Plumb a precizat că Programul „Rabla” va fi lansat în dezbatere publică timp de o săptămână (începând cu data de 15 aprilie) înainte de începere. „Modul în care se va desfăşura programul va fi stipulat într-un ghid de finanţare, aprobat prin ordin de ministru, astfel că nu va fi necesară adoptarea de către Guvern”, scrie Mediafax.
Programul guvernamental „Rabla” oferă proprietarilor de maşini mai vechi de zece ani posibilitatea de a primi un tichet valoric la casarea autovehiculului. Tichetul poate fi folosit pentru a obţine o reducere de preţ la cumpărarea unei maşini noi.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here