Ministrul Mediului a anunțat, într-o conferință de presă, schimbări în programul Rabla pentru anul în curs. Astfel, plafonul de acordare a voucherelor este cel mai mare de până acum – 140 de milioane de lei, dar va cuprinde și și ecobonusurile pentru achiziția de motociclete.

Prima de casare de 3.500 de lei, acordată prin programul Rabla clasic, poate crește cu suma de până la 1.000 de lei, dacă mașina achiziționată se înscrie în pragul de emisii de 96gCO2.

Am introdus un ecobonus nou, valoarea lui este tot de 1.000 de lei, adăugat la prima de casare. Acesta se poate cumula cu prima de casare dacă mașina nouă are sistem GPL, mult mai puțin poluant. Am decis inclusiv creșterea ecobonusului pentru mașinile hibride convenționale, care nu se încarcă la priză, de la 1.700 la 2.500 de lei. Suma maximă care poate fi decontată prin Rabla Clasic poate ajunge la 2.000 de euro”, a mai declarat ministrul.

De asemenea, bonusurile vor fi următoarele:

– 10.000 de euro – mașinile full electric

– aproximativ 4.500 de euro – mașinile hibride cu încărcare la priză.

Proagramul, care va fi lansat luna viitoare, va avea și o altă condiție de îndeplinit – cei care își cumpără mașină nouă prin programul Rabla Plus nu au voie să o vândă timp de cel puțin un an.

O altă noutate a programului de anul acesta este că vor putea fi cumpărate și motociclete:

– Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete – 3.500 de lei

–  Casarea unui autovehicul vechi

–  Pentru motocicletele cu propulsie electrică – bonus de 2.000 euro

 

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here