A fost aprobat, prin Ordonanță de urgență, Programul național pentru transformarea digitală a autorităților publice locale. Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în va gestiona acest program în perioada 2024-2025, având un buget total de 200 milioane de lei.

Fondurile necesare pentru implementarea programului și pentru evaluarea și monitorizarea proiectelor depuse vor fi asigurate anual din bugetul de stat, în limitele alocărilor bugetare stabilite pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Programul va finanța proiecte care nu beneficiază de finanțare din programele derulate cu fonduri externe nerambursabile pentru perioada 2021-2027, Planul Național de Redresare și Reziliență al României, sau alte programe naționale și comunitare, inclusiv din contracte de împrumut semnate cu instituții de credit sau financiare interne sau internaționale.

Beneficiarii programului vor fi unitățile administrativ-teritoriale, adică autoritățile administrației publice locale.

Adoptarea Programului național pentru transformarea digitală a autorităților administrației publice locale va aduce beneficii imediate pentru cetățeni, mediul de afaceri și autoritățile publice. Scopul este interconectarea aplicațiilor și sistemelor informatice ale autorităților și instituțiilor din administrația publică, extinzând gama de servicii electronice disponibile pentru un număr mai mare de cetățeni și pentru mediul de afaceri.

Vezi aici OUG

Vez aici alte articole despre transformarea digitală

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here