Ordonanța de urgență nr. 16/2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie – IMM INVEST ROMÂNIA, precum și pentru modificarea și completarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, aprobată prin art. II din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 42/2020 este în vigoare din 12 martie.

Modificarile aduse IMM INVEST, prin aprobarea Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG nr. 110/2017, vizeaza extinderea categoriilor de beneficiari, modificarea criteriului de eligibilitate privind capacitatea de lichiditate a intreprinderilor solicitante si includerea producătorilor de vinuri și bere în categoria domeniilor eligibile.

Prin OUG nr. 16/2021 s-a mai stabilit ca Programul IMM Invest va avea un plafon de 15 miliarde de lei dintre care un miliard de lei va fi destinat programului Agro Invest.

Subprogramul AGRO IMM INVEST este destinat sustinerii IMM-urilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii si a sectorului alimentar. Cu o facilitate in plus, fata de IMM INVEST, Agro IMM Invest are o componenta de grant de 10% din valoarea finantarii si o perioada de gratie ce se acorda creditului, de pana la 24 de luni.

Potrivit actului normativ, schema de ajutor de stat poate fi accesata pana la 30 iunie 2021. Iar perioada in care se poate efectua plata grantului este cuprinsa intre data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta si data de 30 iunie 2022.

Dobanda va fi subvenționata, iar comisioanele sunt zero, in primele opt luni de la semnarea contractelor de credit, fiind suportate de catre Ministerul Finantelor Publice, prin schema de ajutor de stat atasata programului.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here