Un proiect de ordonanţă de urgenţă ce vizează finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi domeniului HoReCa pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice de producere a energiei electrice şi a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanţare “Electric Up” este astăzi pe ordinea de zi a Guvernului.

“Este vorba despre o schemă de finanţare a investiţiilor realizate de IMM-uri pentru dotarea acestora, pentru achiziţia, instalarea de echipamente pentru producerea energiei electrice prin panouri fotovoltaice, precum şi pentru achiziţia de staţii de încărcare a vehiculelor electrice. Valoarea maximă a sprijinului este de 100.000 de euro, în cadrul acestui program, iar schema beneficiază de un buget de 200 de milioane de euro”, a declarat Dancă, citat de ECONOMICA.net

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă,  IMM-urile și reprezentanți ai domeniului hotelier și serviciilor alimentare (HORECA) ar putea primi până la 100.000 de euro, pentru achiziționarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Modalitatea de acordare a banilor va fi detaliată într-un ghid de finanțare, ce urmează să fie emis în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial aOrdonanţei de Urgenţă.

În expunerea de motive se arată că “Prin implementarea programelor se urmărește sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii, cu scopul redresării economice în situația de pandemie COVID 19, creșterea eficienței energetice, reducerea gazelor cu efect de seră prin încurajarea producerii de energie electrică din surse regenerabile și utilizării autovehiculelor electrice și electrice hibrid plug-in”.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here