Ieri a fost publicat, în Monitorul Oficial, Programul de pregătire profesională continuă a consultanţilor fiscali, aferent anului 2015, aprobat prin Hotărârea CCF nr. 3/2015. Programul se adresează tuturor membrilor Camerei Consultanţilor Fiscali, respectiv: consultanţi fiscali activi, consultanţi fiscali asistenţi şi consultanţi fiscali inactivi.

Conform actului normativ, acesta se va desfăşura sub două forme:

  • curs în sistem e-learning;
  • seminar în sălile de curs (aspecte practice).

Programul prevede:

  • 30 de ore de pregătire profesională, pentru consultanţii fiscali activi şi pentru asistenţi;
  • 15 ore de pregătire profesională, pentru consultanţii fiscali inactivi

Acesta nu este obligatoriu în anul în care membrii CCF au susţinut examenul pentru atribuirea calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent.

Noile reglementări mai stabilesc şi faptul că, în situaţia în care consultanţii fiscali şi asistenţii au efectuat ore de pregătire profesională în anul în care au susţinut examenul pentru atribuirea acestor calităţi, aceste ore se vor include în numărul de ore de pregătire profesională aferent anului următor.

ATENŢIE! Fiecare participare a membrilor CCF la seminare, conferinţe şi colocvii interne şi internaţionale, pe teme fiscale sau pe probleme legate de profesia de consultant fiscal, va fi echivalată cu 5 ore de pregătire profesională, care vor fi incluse în limita orelor de pregătire prevăzute pentru anul 2015.

Participarea va fi justificată pe baza unui document care să ateste acest fapt, eliberat de organizatori.

În plus, consultanţii fiscali şi consultanţii fiscali asistenţi care publică articole în revista Camerei Consultanţilor Fiscali pot solicita, pentru fiecare articol publicat, recunoaşterea a 5 ore de pregătire profesională, în limita orelor de pregătire profesională prevăzute pentru anul 2015.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here