Guvernul a adoptat, pe 12 aprilie, o Hotărâre pentru aprobarea Acordului de co-finanţare dintre Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în România, privind co-finanţarea Programului de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu în perioada 2012-2014, valoarea co-finanţării pentru perioada menţionată fiind de 500.000 USD.

Potrivit Acordului, contribuţia, asigurată din bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor, pentru anul 2012, se ridică la 200.000 USD, pentru anul 2013 – la 150.000 USD iar pentru anul 2014 – la 150.000 USD.

„Acest proiect continuă o serie de granturi mici ale Fondului Global de Mediu, care au început să fie acordate de la începutul anilor 90 în România şi care au deschis o serie întreaga de drumuri pe ceea ce înseamnă protecţia mediului. Este interesul Guvernului să continue un proiect care a fost de succes în anii trecuţi”, a anunţat purtatorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Pentru perioada 2012-2014, prin Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu, este acordat României un buget de 600.000 USD, cu condiţia asigurării unei co-finanţari naţionale la nivel de Program, de 500.000 USD.

*

Fondul Global de Mediu (GEF), în colaborare cu Guvernul României finanţează proiecte care

aduc beneficii mediului şi care dezvoltă în mod durabil comunităţile locale din ţară. Proiectele

încurajate sunt cele locale, de dimensiuni mici, dar cu un impact pe termen lung, semnificativ

pentru regiunea unde se implementează.

Eligibile pentru finanţare sunt domeniile:

– schimbările climatice;

– conservarea biodiversităţii;

– managementul durabil al terenurilor;

– poluanţi organici persistenţi.

Ca mecanism financiar, GEF operează în parteneriat cu trei agenţii de implementare ale O.N.U., anume Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), PROGRAMUL Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) şi Banca Mondială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here