În Monitorul Oficial 577 din 16 august 2011 (M. Of. 577/2011) a fost publicat Ordinul Ministerului Mediului şi Pădurilor nr. 1995/2011 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate.

Programul are drept scop îmbunătăţirea calităţii mediului şi se adresează producătorilor care au ca obiect de activitate producţia de tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate şi/ori comercializarea de tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate noi.

Programul are caracter anual şi se aplică la nivel naţional.

Conform informaţiilor din ghid, cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fără ca acesta să depăşească 40% din preţul de achiziţie, preţ care nu include TVA, al tractorului nou sau a maşinii agricole autopropulsate.

Cuantumul primei de casare se scade de către producător din preţul de comercializare al tractorului nou sau al maşinii agricole autopropulsate noi. Diferenţa este asigurată de către proprietarul beneficiar din diverse surse financiare proprii şi/ sau surse financiare complementare, cum ar fi creditele bancare sau finanţarea în baza unui contract de leasing financiar.

De asemenea, proprietarul poate beneficia de mai multe prime de casare pentru achiziţionarea tractoarelor şi maşinilor autopropulsate noi cu condiţia ca acesta să predea spre casare un număr echivalent de tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate care sunt uzate şi se află în proprietatea sa.

Ghidul cuprinde şi alte informaţii necesare, cum ar fi: condiţiile de acordare a primei de casare, categoriile de persoane eligibile şi condiţiile de eligibilitate si participarea în cadrul programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here