Ordinul nr. 2420/2022 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a obligaţiilor fiscale datorate de persoanele fizice pentru unele indemnizaţii reprezentând măsuri în domeniul protecţiei sociale şi pentru unele venituri obţinute din străinătate, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare este în vigoare de la 12 decembrie 2022.

Astfel, au fost aprobate modelul şi conţinutul formularelor:

a) „Notificare privind nedeclararea obligaţiilor fiscale datorate de persoanele fizice pentru indemnizaţii reprezentând măsuri în domeniul protecţiei sociale şi pentru unele venituri obţinute din străinătate”, prevăzut în anexa nr. 2;

b) „Referat privind estimarea bazei de calcul în cazul stabilirii din oficiu a obligaţiilor fiscale datorate de persoanele fizice pentru indemnizaţii reprezentând măsuri în domeniul protecţiei sociale şi pentru unele venituri obţinute din străinătate”, prevăzut în anexa nr. 3;

c) 672 „Decizie privind stabilirea din oficiu a obligaţiilor fiscale datorate de persoanele fizice pentru unele indemnizaţii reprezentând măsuri în domeniul protecţiei sociale şi pentru unele venituri obţinute din străinătate”, precum şi anexa la acesta „Situaţie privind stabilirea obligaţiilor fiscale datorate de persoanele fizice pentru indemnizaţia prevăzută la secţiunea I, pct .”, prevăzute în anexa nr. 4;

d) 662 „Decizie de anulare a Deciziei privind stabilirea din oficiu a obligaţiilor fiscale datorate de persoanele fizice pentru unele indemnizaţii reprezentând măsuri în domeniul protecţiei sociale şi pentru unele venituri obţinute din străinătate”, prevăzut în anexa nr. 5.

Procedura se aplică persoanelor fizice care nu au declarat în Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice contribuţia de asigurări sociale şi/sau contribuţia de asigurări sociale de sănătate şi/sau impozitul pe venit aferente indemnizaţiilor şi/sau veniturilor din străinătate încasate.

Aceasta se utilizează pentru stabilirea din oficiu a obligaţiilor fiscale datorate de persoanele fizice pentru indemnizaţiile acordate reprezentând măsuri în domeniul protecţiei sociale, precum şi pentru unele venituri realizate din străinătate, începând cu anul fiscal 2021.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here