18 Februarie, 2018

PRIMA CASĂ. Guvernul a aprobat suplimentarea plafonului garanţiilor! Despre ce sumă e vorba?

Proiectul de hotărâre referitor la suplimentarea plafonului garanţiilor pentru programul “Prima casă” a fost aprobat de Guvern în şedinţa săptămânală de ieri.

Suma cu care va fi suplimentat programul în acest an e de un miliard de lei, din care 300 de milioane vor fi destinate achiziţiei de locuinţe construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

Garanţia va fi acordată şi plătită în lei.

CE ALTE MODIFICĂRI SE ADUC?

Potrivit proiectului, mai este prevăzută introducerea dispoziţiilor care să permită o gestionare eficientă a plafoanelor de garantare reutilizate.

Prin urmare, finanţatorii care au optat pentru reutilizarea plafonului (în condiţiile împărţirii riscurilor şi pierderilor între finanţator şi stat) vor fi obligaţi să-l consume până pe 31 decembrie 2013.

De asemenea, sunt clarificate unele aspecte referitoare la daunele parţiale produse locuinţelor cumpărate/construite în cadrul programului.

Acest proiect de hotărâre a fost lansat în dezbatere publică pe 29 iulie.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu