19 Februarie, 2018

Preţurile de transfer: operaţiuni de vânzare

Presupunând că toate societăţile sunt din România, considerăm că este suficient să se pregătească un singur model de dosar care poate fi folosit pentru societăţile respective. În cadrul acestui dosar vor fi analizate informaţii cu privire la toate societăţile dar se va face o personalizare a acestuia, în funcţie de societatea pentru care se va solicita efectiv dosarul.

Per ansamblu, un dosar pregătit pentru oricare dintre societăţile respective este poate fi utilizat ca model pentru celelalte, cu atât mai mult cu cât, în cazul operaţiunilor de vânzare, de exemplu, dacă o societate cumpără de la o societate afiliată, care la rândul ei a achiziţionat marfa respectivă de la altă societate afiliată, este important să se analizeze întregul lanţ de distribuţie şi marjele pe întreg lanţul de distribuţie. Totodată, se precizează și ce funcţii au îndeplinit fiecare din societăţi pe parcursul lanţului de distribuţie, pentru a se vedea dacă, efectiv, au adus un plus de valoare, dacă a fost remunerat corect acel plus de valoare, sau dacă doar a fost plasat în diverse jurisdicţii cu taxare favorabilă.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu