Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire al noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru. Acesta va da jurământul în cursul acestei zile, a anunţat şeful statului în cadrul unei declaraţii de presă astăzi, 26 martie. 

„Domnul Tătaru cunoaște bine sistemul și trebuie să ia urgent măsurile ncesare pentru combaterea noului coronavrius. Domnul Tătaru va depune jurmântul în cursul acestei zile”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Alte declaraţii relevante:

  • Având în vedere că situația s-a deteriorat rapid, a devenit crucială achiziția de echipamente medicale prin mecanismul comun în UE.
  • Rezerva strategică din UE prin mecanismul european – România este primul stat membru al UE care a primit acceptul UE de a constitui aceste rezerve pe teritoriul țării.
  • Într-o primă etapă, achiziția în limită de 10 milioane de euro va viza achiziția de echipamente și ventilatoare. Aceasta este o procedură derulată independent de Comisie
  • Voi cere o finanțare mai consistentă.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Joi, 26 martie 2020

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here