Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat că în această lună va începe producţia cardurilor de sănătate, scrie Agerpres.
Iniţial, urmează să fie produse şi distribuite aproximativ 200.000 de carduri, urmând ca numărul să ajungă la 7,5 milioane până la finalul anului.
În acest moment îmi propun să accelerăm acest proiect, pentru că va fi un proiect de mare impact pozitiv pentru pacienţii din România. Când pacientul va avea cardul inscripţionat cu anumite date importante, medicii care îl vor consulta vor putea să ia decizia medicală cea mai bună. Cardul poate avea un rol important în situaţii-limită, de maximă urgenţă. Se va câştiga timp preţios. Cardul cuprinde date foarte importante, cum ar fi grupa sanguină, RH-ul. Sigur, cardul va conţine date de identificare, date privitoare la alte afecţiuni majore. La un moment dat se va uni cu cartea de identitate electronică, probabil din 2014, a declarat Cristian Buşoi.
Cardurile de sănătate vor fi distribuite populaţiei de către casele judeţene de asigurări de sănătate sau de medicii de familie.
Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here