Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că Declaraţia unică, care comasează 7 formulare fiscale (inclusiv Declaraţia 600), va putea fi depusă online după data de 16 mai 2018, urmând ca de la finalul lunii iunie plăţile obligaţiilor către bugetul de stat să se poată efectua la unităţile locale ale CEC Bank.

„Va exista un formular inteligent, pentru Declaraţia unică, şi acesta va fi activat până la data de 16 mai, astfel încât după acea dată oricine doreşte îşi va putea plăti online obligaţiile fiscale.”, a precizat Eugen Teodorovici, în cadrul unei emisiuni televizate.

Acesta a mai adăugat că, până la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai, toţi contribuabilii urmează să primească la adresa de domiciliu un plic cu parola de acces la sistemul de depunere online a declaraţiilor şi obligaţiilor de plată fiscală.

Reamintim că Ordonanţa de urgenţă nr. 18/2018 privind Declaraţia unică pentru asigurările sociale şi impozitul pe venit, a fost publicată la sfârşitul săptămânii trecute în Monitorul Oficial, actul normativ aducând multiple modificări în sfera impozitului pe venit și a asigurărilor sociale pentru persoanele ce realizează venituri extra-salariale. Însă modelul declarației unice și instrucțiunile de completare nu au fost încă publicate, aşteptându-se forma acestora până pe 22 aprilie 2018.

ATENŢIE! Pentru depunerea declarației unice online (prin mijloace electronice de transmitere la distanță), până la 15 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificației diminuează impozitul pe venitul net anual plătit.

Declaraţia unică va comasa 7 formulare fiscale, respectiv:

  • Declaraţia 200 – veniturile realizate din România;
  • Declaraţia 201 – veniturile realizate din străinătate;
  • Declaraţia 220 –  venitul estimat/norma de venit
  • Declaraţia 221 –  norme de venit- agricultură;
  • Declaraţia 600 – venitul bază pentru CAS;
  • Declaraţia 604 – stabilire CASS persoane fără venit;
  • Declaraţia 605 – stopare CASS persoane fără venit.

Ai nevoie de Codul fiscal? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here