Senatorii propun ca toate performanţele deosebite obţinute de sportivii români în competiţii să fie premiate cu aceleaşi sume, indiferent de sportul practicat. Discuţiile au apărut în spaţiul public după ce handbalistele de la naţională au fost premiate de guvern cu câte 60.000 de lei pentru medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial din Danemarca, faţă de 14.800 de lei, cât prevede legea pentru o medalie de bronz mondială.

Iniţiatorii proiectului legislativ propun completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, astfel încât recompensele acordate sportivilor să fie reglementate la nivel de lege.

Practic, se introduce un articol nou în Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 200 din 9 mai 2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 641

(1) Pentru performanţe deosebite obţinute în competiţii sportive, Ministerul Tineretului şi Sportului poate acorda, prin Hotărâre de Guvern, sportivilor  în funcţie de valoarea performanţei, de importanţa şi amploarea competiţiei, premii/recompense în lei.

(2) Cuantumul  premiilor/recompenselor prevăzute la alin. (1) este identic  pentru aceeaşi categorie de competiţie şi acelaşi rezultat obţinut de sportivi.”

Senatul este prima cameră sesizată cu acest proiect legislativ, Camera Deputaţiilor fiind camera decizională.

Ai nevoie de Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here